Κατηγορίες άρθρων ανυπέρβλητης διανόησης

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Άθεοι



Για αρχή τσεκάρετε το παρακάτω βιντεάκι.



"



 Αυτό είναι, λοιπόν, το κύριο επιχείρημα το οποίο επικαλείται κάθε Άθεος που σέβεται τον εαυτό του και είτε ποστάρει σε διάφορα forum και social media, είτε δοκιμάζει το προσωπάκι του στο φακό και ανεβάζει βιντεάκια στο youtube όπως η παραπάνω κοπέλα: "Το ότι δεν μπορώ να αποδείξω την απουσία του Θεού δεν καθιστά την ιδεολογία μου ανυπόστατη και συνεπώς δεν μπορείτε να με πείσετε για τη δική σας ιδεολογία πρόβατα-θρήσκοι." Καταλαβαίνω ότι η απύθμενη σοφία σου, φίλε άθεε, είναι ασύμβατη με χαζά παραμύθια που εκθειάζουν μυθολογικά πρόσωπα όπως ο Χριστός, ο Μωάμεθ ή ο Βούδας στα οποία πιστεύουμε εμείς οι άβουλες μάζες, αλλά ξεχνάς μια σημαντική λεπτομέρεια: ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΟΥΜΕ. Αντίθετα με εσένα, εμείς μπορούμε να κοιμηθούμε χωρίς τύψεις αν σε αφήσουμε να έχεις διαφορετικά πιστεύω για μια ακόμη μέρα. Όχι γιατί σεβόμαστε τη διαφορετική σου ιδεολογία, αλλά γιατί απλά χεστήκαμε!! Λυπάμαι αλλά ο μέσος σύγχρονος χριστιανός δεν είναι έτσι:





Στην Ελλάδα, τουλάχιστον, ο μέσος Χριστιανός πάει εκκλησία στη βάφτισή του και 5' πριν το "Χριστός ανέστη" για να τσουγκρίσει αυγά και να γυρίσει σπίτι για να καταβροχθίσει ένα κοπάδι πρόβατα μιας και στερήθηκε το κρέας στις 2 μέρες που νήστεψε.  Κατά τον Mikeius πιστεύω=πηγαίνω εκκλησία. Ωστόσο η θρησκεία είναι κάτι εσωτερικό και καλύπτει ορισμένες πνευματικές ανάγκες του πιστού όπου η επιστήμη αδυνατεί να επέμβει. Το αν θα ακολουθήσει τα δόγματα επηρεάζεται από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, ακριβώς όπως και ο βαθμός στον οποίο θα ακολουθήσει και τις υπόλοιπες παραδόσεις. Συγχαρήτηρια αν μπορείς και προσεγγίζεις την ύπαρξή σου ελλείψει αυτών των αναγκών, αν και πιστεύω ότι θα αναθεωρήσεις κάποια πράγματα όταν το αεροπλάνο σου θα αρχίσει να πέφτει.


Σοβαρά τώρα, τα πιο στυγερά εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν στο όνομα της θρησκείας. Μια ολόκληρη εποχή, ο Μεσαίωνας, αμαυρώθηκε εξαιτίας των ειδεχθών πρακτικών που εφαρμόστηκαν ενάντια στους "αιρετικούς" όσους δηλαδή θεωρούσε εχθρούς η Καθολική Εκκλησία, η εξέχουσα αρχή του τότε κόσμου. Η "κούνια του Ιούδα", ο "ισπανικός γάιδαρος", το "αχλάδι της αγωνίας" και πολλά άλλα σαδιστικά βασανιστήρια γίνονταν εν μέσω ανάκρισης των υπόπτων, πάντα με τις ευλογίες και τη βούλα του Πάπα Γρηγόριου Στ' και όσων ακολούθησαν. Σήμερα δεκάδες υποθέσεις παιδεραστίας καθολικών ιερέων παραμένουν καλυμμένες προς αποφυγήν σκανδάλου. Παπάδες κυκλοφορούν σε μεγάλα τζιπάκια με φιμέ τζάμια λίγα λεπτά αφού αναθεματίσουν τη ματαιοδοξία του νεοπλουτισμού και της αλόγιστης σπατάλης, στην κυριακάτικη λειτουργία. Η υποκρισία δίνει και παίρνει.  

     Η "κούνια του Ιούδα"



Όσο η εκκλησία αποτελεί το κατεστημένο τέτοια φαινόμενα δεν θα εκλείψουν. Για την ακρίβεια όσο θα υπάρχουν κατεστημένα και de facto εξουσίες η κατάχρηση της δύναμης θα είναι αναπόφευκτη. Είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η ανθρωπότητα για να μη κυλιστεί στο βούρκο της αναρχίας. Για αυτό και ο Μαρξ ιδρυτής μιας από τις δημοφιλέστερες σχολές αθεΐας (μαρξιστική αθεΐα) ενδιαφέρθηκε περισσότερο για την ανατροπή του κατεστημένου και όχι τόσο για την ανατροπή του χριστιανισμού, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ. Με λίγα λόγια σε όποιον δώσεις πολλή εξουσία θα τα κάνει Στικούδη. Έτσι και ο χριστιανισμός. Δεν μπορείς όμως να ταυτίσεις την πίστη με τις πρακτικές της εκκλησίας.

                           
Ας κάνουμε εδώ μια παραδοχή. Ο μέσος άθεος δεν ανταποκρίνεται στην πνευματική υπόσταση της καθεαυτής ιδεολογίας του αθεϊσμού. Και αυτό γιατί είναι συνήθως έφηβος, με παρθενομούστακο , χαίτη άγριας γαϊδούρας (το ίδιο μακριά και το ίδιο άπλυτη) και iq που θα του έδινε αριστείο αν ήταν ο βαθμός του λυκειακού απολυτηρίου του.  Μάλιστα έχουν το ταλέντο να παράγουν κείμενα που αναδεικνύουν άριστα τη φιλοσοφική τους νόηση και το καλλιτεχνικό τους ταπεραμέντο. Με ανατριχίλα παραθέτω τη "Δημιουργία του Κόσμου από το Ιπτάμενο Μακαρονοτερας"


Η Βίβλος του Πασταφαριανισμού ξεκινάει από την δημιουργία του κόσμου από ένα αόρατο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας. Το ΙΜΤ δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό. Την πρώτη μέρα της δημιουργίας χώρισε τον νερό από τους ουρανούς. Την δεύτερη ημέρα, επειδή βαρέθηκε να πετάει και δεν μπορούσε να περπατήσει όπως θα ήθελε στο νερό, έφτιαξε την γη, μαζί με ένα ηφαίστειο μπύρας. Ευχαριστημένο, ήπιε την μπύρα από το ηφαίστειο και ξύπνησε με hangover. Έφτιαξε ξανά το νερό και την γη, διότι ξέχασε ότι τα είχε φτιάξει, και τον ουρανό, και έναν νάνο που ονόμασε Άνθρωπο. Ένα μαγειρικό ατύχημα προκάλεσε τον κατακλυσμό. Η δημιουργία του κόσμου έγινε πριν από 5000 χρόνια, και όλα τα δεδομένα που δείχνουν το αντίθετο τοποθετήθηκαν από το ίδιο το ΙΜΤ για να δοκιμάσουν την πασταφιαριανική πίστη. Η πασταφαριανική εκδοχή του παραδείσου περιέχει ένα ηφαίστειο μπύρας και ένα εργοστάσιο στρίπερ. Στην κόλαση η μπύρα είναι χαλασμένη και οι στρίπερ έχουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες. Η Παρασκευή είναι η ιερή μέρα των Πασταφαριστών. (πηγή: http://el.wikipedia.org )


Συμπεραίνοντας, λοιπόν, όπως ο μέσος μουσουλμάνος δεν είναι καμικάζι έτσι και ο μέσος χριστιανός δεν θα σου τα πρήξει για να σε προσηλυτίσει. Αν σου κακοφάνηκε που σε χαρακτήρισα άπλυτο μην με αποκαλείς πρόβατο, μην το παίζεις κάτοχος κάποιας ανώτερης σοφίας και ο μεσσίας που θα με βάλει στον ίσιο δρόμο και θα με απομακρύνει από σταυρούς και κεράκια. Μπορεί να πατάω εκκλησία 1 φορά στα 100 χρόνια αλλά όπως με πειράζει να βλέπω βρισιές από γερμανούς, τούρκους και σκοπιανούς για την Ελλάδα στο ίντερνετ (και ας μην είμαι εθνικιστής) έτσι δεν γουστάρω να βλέπω χριστοπαναγιές στα στάτους σου. Όλα είναι θέμα αμοιβαίου σεβασμού. Σεβάσου αυτό που πρεσβεύω για να σεβαστώ και εγώ το δικό σου. Και όταν κάτσεις και ρίξεις μια ματιά στον Dawkins, Philipse και Nietzsche έλα να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου